Holistische training of onderwijs

Holistisch Onderwijs of training houdt in, de samenwerking tussen Holistische Therapie en Onderwijs.

 

Wat is nou Holisme? Simpel gezegd: Alles heeft met elkaar te maken, net als bij een puzzel. Er zijn vijf peilers waar we bij Praktijk Wonderrijk aan werken.

 

Peiler 1. Fysiek: De feiten. Hetgeen wat je met het blote oog zou kunnen waarnemen. De manier van doen en leren. Het gedrag naar jezelf en anderen. Maar ook de fysieke klachten die iemand heeft. De een kan zich goed op zijn of haar werk concentreren, de ander helemaal niet. Of ben je veel aan het kijken hoe anderen het doen? 

 

Peiler 2. Emotioneel: Wat we bij de Fysieke peiler aantreffen zegt iets over hoe we ons voelen. Iemand die agressief gedrag vertoont is bijvoorbeeld vaak van binnen heel bang en soms zelfs in paniek. Pas als dit in balans komt, zal er meer dankbaarheid en tevredenheid komen. Als iemand dit kan voelen zal hij of zij ook met meer toewijding kunnen werken en leven. Kan iemand met toewijding werken, zit je goed in je vel omdat je je doel kan bereiken en bij jezelf blijft. Daardoor zul je ook meer vriendelijkheid tonen naar anderen en jezelf. Je zult daardoor mooie mensen naar je toe krijgen en versterkt elkaar. Dit is de kracht van emoties. Elkaar en jezelf vooruit helpen. 

 

Peiler 3.Mentaal: De emoties houd je in balans door een objectief denkpatroon te genereren. Als jij hierin in balans bent, kan een ander jou niks wijs maken. Je weet dat woorden vaak ook maar woorden zijn. Je behoudt je eigen waarheid. Je houdt je eigen focus en doel voor ogen en laat je niet van de wijs brengen door mensen die anders beweren. 

 

Peiler 4 Energetisch: Om je denkpatroon in balans te krijgen is het belangrijk om eerst oude denkpatronen los te laten. Maar ook het verwerken van Emoties bij verlies of trauma hoort hierbij. Middels Energetisch Werk zorgen we dat je op de juiste manier gaat verwerken, zodat er ruimte vrij komt voor een objectief denkpatroon, fijne emoties horende bij het nu en daardoor het Fysieke/ Feitelijke doel bereiken: Een prettig leerklimaat, focus op eigen werk en vanuit zelfvertrouwen en rust in jezelf, de leerstof op kunnen nemen. 

 

Peiler 5: Spiritueel: Dit ben jij zonder alle maatschappelijke regels. Je weet dat je er mag zijn. Je vertrouwt op je eigen intuïtie. Je durft zelf keuzes te maken en weet zelf jouw doel in je leven. Waardoor je weet waar je voor leert. Niet voor je ouders of vrienden, maar voor jezelf. Jouw toekomst. 

 

Door veiligheid, rust en plezier voorop te zetten, zal het leren bij Praktijk Wonderrijk als een kinderfeestje beleefd worden. Al stampen we de tafels of moeten we boekjes lezen terwijl je de indicatie dyslexie hebt. Je weet dat je alles met plezier kunt bereiken.