Holistische aanpak.

 

 

Holisme heeft vijf niveau's 

Fysiek:

We kijken naar de fysieke klacht. Is dit fysieke hoofdpijn of ligt de oorzaak bij stress? Onder Fysiek versta ik ook hoe iemand leeft. Welke rol neemt iemand aan in zijn of haar leven en waar loopt de persoon vaak tegenaan in de fysieke omgeving. 

Emotioneel:

We kijken hoe de persoon zich voelt in zijn of haar lichaam, rol, leven. Waar is men al tevreden over, wat voelt nog niet zoals zou moeten. Heeft de persoon nog iets te verwerken.

Mentaal:

We halen het betreffende denksysteem naar boven waar de blokkade zit opdat we dit coachend om kunnen buigen naar wenselijke en zuivere gedachten. Hierbij maak ik gebruik van de middelen uit Therapeutisch Systeem Wonderrijk. 

Energetisch:

Door te eten, drinken, ademen kan ons lichaam Energie opnemen vanuit de aarde en de kosmos. Maar vaak zitten er door vervelende of teveel situaties tegelijk in je leven, blokkades op je Energiesysteem. Soms word je dan om de kleinste opmerkingen of gebeurtenissen terug gezogen in diezelfde energie als toen je iets vervelends meemaakte. Of je bent niet vooruit te branden omdat je hoofd zo vol zit. Op zo'n moment kun je bijvoorbeeld een Energetische Behandeling gebruiken. Ik verbind je dan weer met de aarde opdat je weer met beide voeten stevig op de grond staat, zodat het zelfhelend vermogen van je lichaam weer gaat werken. Daarbij verbind ik je ook met de kosmos opdat mooie initiatieven, creativiteit, inleving en je lotsbestemming ook weer tot uiting kunnen komen. Ook zal ik kijken of de Energie in (en om) je lichaam een goede doorstroming heeft en ik begeleid je gedachten zodat ze weer in balans komen zodat je helder en objectief kunt nadenken. 

Ik maak gebruik van meerdere Energiekanalen! Ik zuiver je Energiesysteem en neem daar bijvoorbeeld ook je auralagen in mee. 

Spiritueel:

Graag stel ik je voor aan... Jezelf!! ... in je puurste vorm. Wie jij bent zonder alle maatschappelijke regels. Als je ervoor open staat zouden we hier ook verder op door kunnen gaan middels het onderzoeken van je vorige leven. Of we gaan door je onderbewuste heen op zoek naar je eigen innerlijk kind. Zo zijn er vele manieren om diepgang in jezelf te verkrijgen, waar de reguliere zorg allang is gestopt. 

 

 

Holisme; Visie Praktijk Wonderrijk

De nadruk en basis bij Praktijk Wonderrijk ligt erop om eerst je Emotionele en Mentale kant in balans te brengen. De reden hiervan is dat ik van mening ben dat als je objectief kan denken en je op de juiste wijze Emotioneel in balans bent (zeker tijdens een moeilijke periode), dit voor langere tijd effect heeft op alle niveau's. Je hebt mogelijk je hele leven wat aan een objectief denkpatroon en een stabiele Emotionele verwerking. Het voorkomt of vermindert: depressies, extreme angsten, extreme boosheid,...

Daarnaast is het ook heel belangrijk om je Energetisch op te schonen, zodat het makkelijker is om situaties goed te verwerken. Net als dat je de prullenbak van de pc af en toe leeg moet maken, hoor je ook je 'eigen prullenbakje' leeg te maken omdat je lijf anders vol komt te zitten en dit Energie van je afneemt.

Bij een in balans zijnde Mentale en Emotionele toestand, naast een Energetische opruiming, krijg je meer toegang tot je Fysieke wereld en Spirituele wereld. Je durft in Spirituele zin eerlijker naar jezelf te kijken naar wie jij bent achter het masker, achter de maatschappij, achter de mishandelingen, enzovoorts. Dit heeft ook uitwerking op de handelingen in je Fysieke leven. Je zult zekerder overkomen waardoor mensen je serieus zullen nemen en zo niet, dan gaan ze uit je leven en krijg je er nieuwe mooie contacten voor terug. Je staat voor jezelf, kunt makkelijker solliciteren, bent uitgeruster en je hebt het gevoel er te mogen zijn.