Energie, wat is dit eigenlijk?

Voor de een betekent energie iets dat te maken heeft met de stroomvoorziening in huis. Weer een ander denkt hierbij aan gezond eten, drinken en sporten. Mensen gaan wandelen in de natuur om weer op te laden. Maar er zijn ook mensen die zeggen dat ze energie krijgen van het omgaan met hun vrienden en familie.

Feitelijk

Aangezien er zoveel voorbeelden worden genoemd mbt energie, is het dus feitelijk bekend dat ons hele leven uit energie bestaat. Want iedereen heeft hierin namelijk gelijk! Het is zelfs bewezen: De stroom in huis is feitelijk aanwezig, je merkt dit aan dat de lampen en huishoudelijke apparatuur het doen. Gezond eten en sporten is ook bewezen omdat je dit merkt aan je eigen acties en de gezondheid van je lichaam is hierin te meten. Ook is te merken dat je energie van anderen kan krijgen, maar ook dat anderen energie af kunnen tappen. Ga maar eens praten met iemand die sterk in slachtofferrol zit en veel klaagt, dan voel je je naderhand meestal aardig leeggezogen. Maar ga je met iemand om die krachtig in het leven staat, krijg je juist heel veel energie. Mensen die veel gepest zijn ook middels mimiek, krijgen hier naderhand psychische problemen mee. Ook dit is feitelijk waarneembaar. 

Vandaar dat vanuit feitelijk perspectief, alles energie is. Alles wat leeft en beweegt wordt gedreven door energie. Wij mensen bestaan zelfs uit energie... Hoe kunnen we anders iemand aansteken met vrolijkheid of ons moe voelen na een zwaar gesprek. Hoe kunnen we anders ons beter gaan voelen door te eten. 

Om leren gaan met je eigen energie:

Als men leert met energie om te gaan, wordt energie een kracht! Zeg nou zelf, als de stroomdraden in huis verkeerd liggen of de draden liggen open dan is dit niet bevordelijk voor de energiedoorstroom in huis en het kan soms zelfs gevaarlijk zijn. Dus is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste benodigheden om de energie goed door te laten stromen.

Het is dus belangrijk om met respect om te gaan met Energie. Inclusief je eigen Energie! 

Hoe zorg je voor jouw energie?

- Voldoende slaap zorgt voor een goede aarding. Je leeft namelijk niet voor niks op aarde en het is daarom belangrijk dat lichaam en ziel samen kunnen werken. 

- De juiste voeding en voldoende drinken zorgt ook voor een goede aarding, de juiste bouwstoffen die ervoor zorgen dat lichaam en ziel samen kunnen werken. 

- Voldoende rustmomenten: In een leven dat zo gehaast is, wil je fysiek vaak heel veel. Maar wat nou als je ziel het te snel vindt gaan. Je lichaam en ziel raken uit balans op deze wijze. Zorg daarom voor rust zodat lichaam en ziel elkaar bij kunnen houden. 

- Luisteren naar je eigen lichaam: heb je klachten als hoofdpijn of rugpijn, end, luister hiernaar. Dit is een waarschuwing van je lichaam dat je nodig aan jezelf moet denken. 

- Neem je gedachtenpatronen onder de loupe. Zoals onderliggende schuldgevoelens of ideeën over wat je allemaal nog moet doen... Dit zou je middels coachinggesprekken kunnen onderzoeken. Maar er zijn ook meerdere andere methoden om bezig te gaan met je denksysteem. 

- Vertrouw erop dat je lichaam uit  zichzelf ook veel kan helen. Maar geef je lichaam dus wel de kans om rust te nemen. Een energetische behandeling kan hier goed aan bijdragen. 

De juiste mensen de juiste energie

We hebben het er al over gehad dat wij mensen ook energie aan elkaar kunnen geven en af kunnen tappen. Dit gebeurt meestal niet bewust. Toch kunnen sommige mensen wel bewust energie zuigen, kijk maar naar mensen die jaloezie of afgunst voelen voor iemand. Alleen de intentie sturen dat je de ander iets niet gunt, kan ervoor zorgen dat de energie bij de ander wordt afgetapt. Tenminste... Als de persoon zich niet heeft beschermd.

Bescherming

Er zijn meerdere manieren die ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen het aftappen van energie en overprikkeling of onderprikkeling. Overprikkeling betekent dat je teveel informatie, energie van anderen, end binnen hebt gekregen. Onderprikkeling gaat meestal gepaard met dat je te weinig prikkels krijgt, zoals in verveling of niet op de juiste manier worden benaderd, wat ook voor extreme gevoelens, gedachten en gedrag zorgt. 

Praktijk Wonderrijk steekt volop energie in jou. Kom snel een keer langs om te kijken wat Praktijk Wonderrijk voor jou, je gezin, je familie kan betekenen.